Слава Мобе Икона Пресвете Богородице Тројеручице ПДФ Штампа Ел. пошта

 

И овога дана, каквог га Господ створи, као и пре више од две хиљаде година, када је васкрсли Христос за трпезом Царства, са својим ученицима и пријатељима показивао заједницу љубави, сви млади са овогодишње Мобе су узели учешће у првој слави установљеној по предлогу Његовог Преосвештенства Епископа  шабачког Господина Лаврентија.

Свету Литургију служили су протојереј Зоран Ристивојевић, свештеник манастира Соко  и  јереј Славиша Марковић, парох шабачки,  уз саслужење ђакона Саве Лазића, ђакона малозворничког.

 

За време Свете Литургије, у препуној цркви, једним устима се одговарало и певало Оче наш, тропар Светом Владики Николају и Богородици Тројеручици.

После Свете Литургије Преосвећени Владика је осветио славско жито и пререзао славски колач.Молитвено сабирање и заједничко појање тропара је испунило је сва срца, управо ту, пред Домом Светог Владике Николаја Велимировића.

Празнична радост је увећана и крштењем дванаестогодишњег Војина Миљковића из Житорађе. Његов је кум Стефан Петровић из истог места.

Празнични дан и славско дружење млади су наставили у заједничкој трпези љубави.

 

Зорица Зец

 

Фотографије погледајте у нашој Галерији.