Манастир Свети Николај српски Соко
Моба 2012 ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
петак, 27 јул 2012 22:33

 

Одавно се зна да путници намерници али и разни ствараоци када се нађу у азбуковачком крају, обавезно посете Соко Град, посебно учеснике Мобе. Делови филма „Равна Гора“ (режија Радош Бајић, продукција РТС и Контакт студио) се снимају у Азбуковачком и Рађевачком крају. У пределу планинског венца Соколских планина снимају се кадрови везани за причу о ђенералу Михаиловићу. Учеснике Мобе 2012 је на ручку у манастиру Светог Владике Николаја  поздравио глумац Ненад Окановић. Уз смех и заједничко фотографисање, глумац је учсницима овогодишње Мобе пожелео незаборавне заједничке дане.

 

Последње ажурирано петак, 27 јул 2012 22:38
Опширније...
 
„Као да Господ божанским прстом руке своје означи мјесто у овом гороломном рају“ ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 26 јул 2012 18:06

 

Празнични дан и дан прве славе Мобе у Соко Граду, славе у част Иконе Пресвете Богородице Тројеручице, покрај Музеја посвећеног светом Владики Николају и покрај Дома у којем бораве млади, улепшан је песмом, игром, стихом, тематским предавањем о породици и њеним вредностима, а све у духу традиције и укрепљења у вери, због које и овога лета Господњег, окупљени из земље и расејања, три недеље заједнички живот живимо.

Ни Дрина нити шта друго може поделити српски народ, јер један је језик и једна је душа, заједничка је једна мисао, о роду своме, о Духу Божанскоме

О овоме су песмом и игром, проговорили Српско просветно културно друштво ) Власеница (председник Милован Миланко Лелек), које негује дугу традицију уметничког фолклора. Два пута је фолклорно друштво било најбоље на територији Републике Српске.

 

Последње ажурирано четвртак, 26 јул 2012 18:07
Опширније...
 
Слава Мобе Икона Пресвете Богородице Тројеручице ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
среда, 25 јул 2012 21:57

 

И овога дана, каквог га Господ створи, као и пре више од две хиљаде година, када је васкрсли Христос за трпезом Царства, са својим ученицима и пријатељима показивао заједницу љубави, сви млади са овогодишње Мобе су узели учешће у првој слави установљеној по предлогу Његовог Преосвештенства Епископа  шабачког Господина Лаврентија.

Свету Литургију служили су протојереј Зоран Ристивојевић, свештеник манастира Соко  и  јереј Славиша Марковић, парох шабачки,  уз саслужење ђакона Саве Лазића, ђакона малозворничког.

 

Последње ажурирано среда, 25 јул 2012 22:06
Опширније...
 
Моба у Соко Граду, свечано отворена 19. јула, лето Господње 2012. ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
субота, 21 јул 2012 09:43

 

Дванаесто јато драгих ласта, како децу нашу из свих крајева, ословљава Његово Преосвештенско Епископ шабачки Господин Лаврентије, кренуло је испред здања Патријаршијског двора у Београду, 19. јула.

Међу путницима стари и нови учесници Мобе. Неки су већ седму годину на Моби, а неки из Македоније, Скопља и Куманова, први пут. Посебно, Моба сваке године, у Соко Граду, окупља децу са Косова и Метохије.

За организован долазак наше деце са Косова и Метохије и ове године је заслужна проф. др Добрила Мандић.

Уз песму, разговор, прва упознавања, кренуло се из Београда на пут према манастиру Светог Владике Николаја Велимировића. Након упознавања са манастирским здањем и распоредом како ће заједнички живети наредне три недеље, овогодишњи учесници Мобе су учествовали на вечерњем богослужењу.

После заједничке вечере, у манастирској порти је  свечано отворена МОБА 2012.

 

Последње ажурирано субота, 21 јул 2012 09:57
Опширније...
 
Духовна академија ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
петак, 29 април 2011 23:25

Трећег дана Васкрса, по четврти пут,отворена је  Васкршња Духовна Академија хорског певања, у организацији црквеног хора Св. три Јерарха из Крупња.

Последње ажурирано петак, 29 април 2011 23:39
Опширније...
 
« ПочетакПретходна1234СледећаКрај »

Страна 3 од 4